Pripravte si chutný a chrumkavý šalát, ktorý môžete konzumovať počas celého roka. Nemusíte doň pridávať čili papričky – všetko závisí od vašich preferencií!
Potrebujete
- 1 kg uhoriek
- 300 g bielej kapusty
- 200 g mrkvy
- 100 g cukru
- 150 ml slnečnicového oleja
- 1 kg paradajok
- 300 g cibule
- 300 g papriky
- 2 pl soli
- 80 ml octu
- Zväzok petržlenovej vňati
- Čili – podľa chuti
Postup
Uhorky nakrájajte na krúžky, paradajky, papriku a cibuľu na polovičné krúžky a kapustu narežte na jemné pásiky. Mrkvu nastrúhajte na strúhadle a petržlenovú vňať nasekajte nadrobno. Čili môžete nakrájať na malé kolieska.
Do takto pripravenej zeleniny pridajte slnečnicový olej, ocot, cukor a soľ. Všetko premiešajte a nechajte odstáť 3 hodiny.
Zaváracie sklá naplňte zeleninou a zalejte ju nálevom.
Zatvorené sklá vložte do veľkého hrnca, do ktorého si predtým na dno položte utierku. Hrniec nakoniec naplňte vodou a nechajte variť 30 minút.
Nádoby zatočte s vekami, otočte ich dnom nahor, zabaľte ich do utierky a nechajte vychladnúť.
Zdroj: sovkusom.ru