Zemiakové lokše len z 3 ingrediencí. Nikdy sa nepripália a vždy zasýtia

- Advertisement -

Recept:
1 kg zemiakov
30 dkg hladkej múky
soľ

Postup:
Zemiaky umyjeme a dáme variť. Keď sú uvarené, necháme ich vychladnúť.Zemiaky ošúpeme.Na lopár si dáme múku, pridáme soľ a nastrúhame zemiaky. Lepšie je použiť staré zemiaky, lebo obsahujú menej vody.

Z uvedených surovín vypracujeme cesto
Nemôžeme presne určiť, koľko múky budeme potrebovať, záleží to od zemiakov. Podľa toho, koľko vody obsahujú. Príliš veľa múky nedávame,lebo by boli tvrdé.

- Advertisement -

Cesto vyšúľame na valček a pokrájame na kúsky. Každý kúsok vyvaľkáme na tenko, podsypujeme múkou, aby sa nám cesto nelepilo. Lokše pečieme na suchej panvici. Múku z panvice odstraňujeme papierovým obrúskom, aby sa nám nepripiekla. Každú lokšu potrieme maslom alebo masťou.


Ja zvyknem robiť lokše aj z uvarených a podusených zemiakov, ktoré zostanú od obeda alebo večere. Pridám múku a postup je rovnaký…A potom už každý podľa svojej chuti, s čajom,kyslým mliekom,makom… niekedy robím aj mäso a balím do lokše, alebo k fazuľovej polievke ….


A u vás ako ?

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články