Aké chutné sú zemiakové placky so syrom!
Najlepšie na tom je, že zemiakové placky môžete podávať na raňajky, obed aj večeru a nebudú chutiť o nič menej.
Ingrediencie: 1:
Prílohy: 6-7 malých zemiakov
70 g tvrdého syra
1 vajce
1 cibuľa
strúhanka
soľ podľa chuti
20 g masla
olej na vyprážanie
Príprava:
Najprv si pripravte zemiaky. Umyte ich, ošúpte, znovu umyte a uvarte v osolenej vode. Scedíme ich a necháme vychladnúť.
Vychladnuté zemiaky pomeľte na mäsovom mlynčeku. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu umyte, ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
Rozšľahajte vajce a spojte ho so zemiakmi, potom pridajte nastrúhaný syr a nakrájanú cibuľu. Všetko dobre premiešajte.
Zo zemiakového cesta ručne vytvarujte placky.
Každú knedľu dobre obalíme v strúhanke a potom do nej urobíme plytké zárezy v tvare mriežky.
Panvicu dajte na stredný oheň a rozohrejte olej. Pridajte doň trochu masla.
Do panvice vložte kúsky zemiakov. Opečte ich z oboch strán dozlatista.
To je všetko, zemiakové lupienky sú hotové. Vychutnajte si ich!