Klasická slovenská kombinácia týchto dvoch surovín vás nikdy nesklame. Zemiakové placky obľubuje asi každá domácnosť a recepty poznáme v rôznej kombinácii. My vám dnes prinášame recept na zemiakové placky s kapustou, ktoré si vychutnáte najmä vďaka jednoduchej a rýchlej príprave.
Ingrediencie:
5 väčších zemiakov
Za hrsť kyslej kapusty
3 PL múky
1 vajíčko
Soľ, čierne mleté korenie
Postup:
1.) Očistené zemiaky si najemno nastrúhate do misky spolu s kapustou.
2.) Kapustu je potrebné zbaviť čo najviac vody a nadrobno nasekať.
3.) Do misky k zemiakom a kapuste, pridáte vajíčko, soľ a čierne korenie.
4.) Do cesta môžete podľa chuti pridať aj roztlačený cesnak.
5.) Múky pridáte toľko, aby cesto nebolo príliš tekuté.
6.) Cesto necháte chvíľu odstáť a potom vysmažíte na oleji z oboch strán do chrumkava.
7.) Podávať ich môžete s kyslou kapustou či smotanou alebo ako chutnú alternatívu k polievke miesto chlebe.
Dobrú chuť 🙂