Pripravte si zaujímavý recept z pečených zemiakov, ktoré pred tým obalíte v múke. Chcete vedieť ako chutia? Čím skôr sa teda pustíte do prípravy!
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 1 čl soli
- 80 g múky
- 70 g masla
- 4 strúčiky cesnaku
- kôpor a petržlenová vňať, zelená cibuľka
Postup
Zemiaky umyte v šupke, poriadne očistite a nechajte ich vlhké.
Do vrecka nasypte múku a zmiešajte ju so soľou.
Vložte do neho zemiaky a dobre ich obaľte v múke.


Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte1 hodinu pri 180 stupňoch.
Jemne nasekané bylinky a cesnak zmiešajte podľa chuti, môžete pridať aj zmes papriky a aromatických byliniek.
Hotové zemiaky rozrežte, do vnútra dajte voňavú plnku z byliniek a cesnaku.
Takáto príloha sa môže podávať s mäsom alebo len takto samostatne. Prajeme vám dobrú chuť.