Tento vanilkový dezert, ktorý je chutnejší a ľahší ako zmrzlina, sa pripravuje zo zmesi ľahkej domácej smotany a šľahačky.
Recept je veľmi jednoduchý, vďaka čomu si ho môžete pripravovať aj každý víkend, pretože vás táto pochúťka aj tak neomrzí.
Na recept potrebujeme 3 vajcia, 200 g cukru, 100 g škrobu, 10 g vanilkového cukru a liter mlieka. Okrem toho si vezmeme ešte 300 mililitrov smotany, 100 gramov práškového cukru a 50 gramov horkej čokolády.
Do misky rozbijeme 3 vajcia, pridáme 200 g cukru, 100 g škrobu, 10 g vanilkového cukru, 100 ml mlieka a všetko premiešame metličkou. Zmes nalejte do hrnca s mliekom a postavte na sporák.
Za stáleho miešania ju udržiavajte na miernom ohni, kým nezhustne, potom ju vyberte, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
Po vychladnutí vyšľahajte krém mixérom. Tekutú smotanu prelejeme do samostatnej misy, pridáme 100 g práškového cukru a vyšľaháme mixérom, potom šľahačku prenesieme do krému.
Vzniknutú zmes nalejte do zapekacej misy, posypte ju čokoládovými lupienkami a dajte na pol hodiny do chladničky. Jediné, čo zostáva urobiť, je dať dezert na servírovacie taniere.
Polevu na tento krémový dezert môžete meniť, aby ste zakaždým vytvorili trochu inú chuť. Skúste napríklad nahradiť horkú čokoládu mliečnou a pridať orechy.
Video recept