Zmiešajte smotanu a šľahačku: dezert stačí vychladiť a je pripravený na podávanie

- Advertisement -

Tento vanilkový dezert, ktorý je chutnejší a ľahší ako zmrzlina, sa pripravuje zo zmesi ľahkej domácej smotany a šľahačky.

Recept je veľmi jednoduchý, vďaka čomu si ho môžete pripravovať aj každý víkend, pretože vás táto pochúťka aj tak neomrzí.

Na recept potrebujeme 3 vajcia, 200 g cukru, 100 g škrobu, 10 g vanilkového cukru a liter mlieka. Okrem toho si vezmeme ešte 300 mililitrov smotany, 100 gramov práškového cukru a 50 gramov horkej čokolády.

Do misky rozbijeme 3 vajcia, pridáme 200 g cukru, 100 g škrobu, 10 g vanilkového cukru, 100 ml mlieka a všetko premiešame metličkou. Zmes nalejte do hrnca s mliekom a postavte na sporák.

- Advertisement -

Za stáleho miešania ju udržiavajte na miernom ohni, kým nezhustne, potom ju vyberte, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.

Po vychladnutí vyšľahajte krém mixérom. Tekutú smotanu prelejeme do samostatnej misy, pridáme 100 g práškového cukru a vyšľaháme mixérom, potom šľahačku prenesieme do krému.

Vzniknutú zmes nalejte do zapekacej misy, posypte ju čokoládovými lupienkami a dajte na pol hodiny do chladničky. Jediné, čo zostáva urobiť, je dať dezert na servírovacie taniere.

- Advertisement -

Polevu na tento krémový dezert môžete meniť, aby ste zakaždým vytvorili trochu inú chuť. Skúste napríklad nahradiť horkú čokoládu mliečnou a pridať orechy.

Video recept

zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články