Určené pre všetkých milovníkov sladkého domáceho pečiva : jednoduchý koláč s jahodami k čaju. Takáto pochúťka s očarujúcou arómou ohlasuje príchod dlho očakávaného leta lepšie ako akékoľvek slová.
Akonáhle sa objaví náznak sezónneho ovocia a bobúľ, ruky sa načiahnu, aby upiekli niečo chutné. Najmä ak ide o jahody. Navyše má okrem chuti aj zdravotné benefity ! Dnes sa s vami chcem podeliť o jeden z mojich obľúbených receptov, podľa ktorého varila moja stará mama. Všetko je tu presne tak, ako to mám rád: málo cesta, veľa šťavnatých bobúľ.
Ingrediencie
Vajcia 3 ks. / Soľ 1 šálka / Jahody – 200 gramov / Cukor – 220 gramov / Kefír 250ml / Sóda bikarbona – čajová lyžička / Hladká múka 400 gramov / Prášok do pečiva čajová lyžička
Postup
Jahody umyte, odstráňte stopku a nakrájajte na polovicu.
Vajcia rozbijeme do misky, primiešame soľ a šľaháme mixérom do nadýchanej hmoty, asi 2 minúty. Potom pridáme cukor a opäť šľaháme, kým sa nevytvorí nadýchaná pena.
Potom nalejte kefír a znova premiešajte mixérom. Pridajte prášok do pečiva, potom pridajte všetku múku naraz a premiešajte.
Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejte cesto do formy. Na vrch poukladajte náhodne bobule.
Vložte jahodový koláč do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 stupňov asi 35-40 minút.
Doprajte sebe a svojim blízkym toto pečivo s čerstvým ovocím. Tento jednoduchý jahodový koláč je dokonalý letný dezert, ktorý si zamiluje každý.