V obchodoch sa objavujú prvé vianočné ozdoby, čo znamená, že sa blížia Vianoce a s nimi aj každoročný boj o kapra. Bohužiaľ, jeho cena každoročne stúpa a najdrahší je práve pred Vianocami. Najlepším riešením je kúpiť rybu pred Vianocami a zamraziť ju. Vydrží mrazený kapor až do Vianoc? Vysvetľujeme.
V tvare krúžku, v želé, pečený, so zeleninou. Pre mnohých z nás je kapor neodmysliteľnou súčasťou vianočného stola.
Niekedy ho ľudia pred Vianocami doslova vytrhnú z rúk, nehľadiac na to, že práve vtedy jeho cena najviac stúpa. Nemusíte sa na tom podieľať. Stačí, ak si kapra kúpite teraz.
Mrazený kapor – ako dlho vydrží v mrazničke a ako ho zamraziť?
Mrazený kapor bude rovnako dobrý ako čerstvý, pokiaľ rybu kúpite z dôveryhodného zdroja. Hľadajte ho na trhoch, v obchodoch alebo na rybích farmách. Po zakúpení čerstvého kapra ho pripravte na zmrazenie. Začnite vyrezaním vnútorností a šupín.
Potom rybu dôkladne umyte v studenej vode a po umytí ju osušte papierovou utierkou. Môžete ho nakrájať na menšie kúsky, ktoré jednoducho vložíte do vrecka na zips a vložíte hlboko do mrazničky. Takto pripraveného kapra môžete v mrazničke skladovať až 3 mesiace.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Ak chcete pred Vianocami stráviť v kuchyni čo najmenej času, môžete kapra tepelne upraviť. Či už je vyprážaný, pečený alebo dusený, môžete ho zamraziť.
Ako na to? Pripravenú rybu vložte do misky a počkajte, kým úplne vychladne. Po vychladnutí vložte pripraveného kapra do vrecka na zips alebo plastovej nádoby na potraviny. Nezabudnite na obal napísať dátum prípravy.
Ryba by mala byť v zásuvke, kde má najnižšiu teplotu. Spotrebujte ho do troch mesiacov od zmrazenia.
Ako rozmraziť kapra?
Zaujíma vás, ako správne rozmraziť kapra? Po vybratí ryby z mrazničky ju vložte do veľkej hlbokej misy a odložte na bezpečné miesto. Ľad by mal po niekoľkých hodinách povoliť, ale ak chcete proces urýchliť, pridajte do misky studenú vodu a každú hodinu ju vymeňte.
Tým sa rozmrazovanie urýchli. Nezabudnite však, že rozmrazené ryby sa musia skonzumovať do 24 hodín. Po tomto čase už nie je vhodná na konzumáciu.