Tvarohový koláč z kyslej smotany bez syra s piškótami a lesným ovocím v rúre.
Falošný tvarohový koláč (chutí lepšie ako pravý 😋) Autorský recept je veľmi jednoduchý a lacný 😉 Tvarohový koláč z kyslej smotany bez tvarohu s piškótami a lesnými plodmi v rúre.
Ingrediencie: 1:
Základ:
– (možno nahradiť cukrovými sušienkami)
– maslo 82,5% 90g.
Náplň:
– vajcia 4 ks.
– cukor 120 gr.
– kyslá smotana 15-20% tuku 450 gr.
– voliteľné – čerstvé alebo mrazené bobuľovité ovocie 150 g. (ja mám mrazené maliny)
Príprava: 1:
1. Ak použijete mrazené bobule, rozmrazte ich a sceďte tekutinu. Piškóty rozdrvíme na drobky. Podľa môjho názoru je najrýchlejší a najpohodlnejší spôsob, ako to urobiť, pomocou sekáčika na potraviny. Piškóty môžete tiež pomlieť v mlynčeku na mäso alebo ich dať do pevného vrecka a rozvaľkať valčekom.
2. Do sušienok pridajte rozpustené maslo a dôkladne premiešajte. Mali by ste získať mokré omrvinky. Vložte ju do rozdelenej formy, ktorej dno by malo byť pokryté papierom na pečenie. Drobky utláčajte dnom pohára. Nie je potrebné robiť boky.
3. Plech vložte do chladničky. Zapnite rúru na 180 stupňov. Na náplň rozbijeme vajcia do misky a pridáme cukor. Šľaháme do hladka. Pridáme kyslú smotanu a opäť šľaháme pri nízkych otáčkach mixéra. Nechceme získať nadýchanú hmotu – v náplni nepotrebujeme vzduchové bubliny, preto chceme, aby boli všetky prísady dobre premiešané.
4. Všetko môžeme robiť metličkou 😉 Plnku opatrne nalejeme na základ. Rovnomerne rozprestrieme bobule, ak ich používame.
Formu položíme na plech, pretože olej môže presiaknuť cez dno formy. Pečieme vo vyhriatej rúre 35 minút. Vypnite rúru, otvorte dvierka a nechajte cheesecake mierne vychladnúť.
5. Náplň je tekutá – mala by byť, neskôr stuhne. Po 20 minútach koláč vyberte z rúry. Opatrne prejdite nožom po okraji a oddeľte ho od formy, aby náplň počas chladnutia nepraskla.
6. Keď sa cheesecake ochladí na izbovú teplotu, vložte ho do chladničky a nechajte dobre vychladnúť. Tvarohový koláč dopadne nie horšie ako z drahej kaviarne 😄.