Najúspešnejšie makové buchty! Delím sa s vami o tajomstvo, vďaka ktorému je každé kysnuté cesto veľmi nadýchané
Určite vyskúšajte upiecť tieto makové buchty. Je to neuveriteľne chutné! Toto bude určite váš obľúbený recept! Cesto je dokonalé.
Ingrediencie: 1:
Hladká múka 650 gr.
cukor 80 gr.
sušené droždie 7 g. (čerstvé droždie – 21 g.)
teplé mlieko 300 ml.
2 vajcia
soľ 5 g.
maslo (mäkké) 100 g.
pripravený mak 500 g (250 g na každú časť cesta)
Príprava:
Najprv zmiešame suché prísady, múku s cukrom a droždím.
Prilejte teplé mlieko a vajcia, cesto vymiešajte mixérom do hladka alebo ho môžete urobiť ručne.
Po dobrom premiešaní predchádzajúcich surovín pridám soľ a mäkké teplé maslo. Hnetieme aspoň 10 minút.
Potom cesto prikryjem utierkou a nechám ho na teplom mieste 1,5 hodiny.
Keď cesto vykysne, posypem ho múkou, ešte trochu rozvaľkám a rozdelím na 2 časti.
Každú časť rozvaľkám na rovnom povrchu na tenkú obdĺžnikovú vrstvu. Na cesto položím mak a zrolujem ho.
Roládu nakrájam na buchty a položím ich na pergamenom vyložený plech v dostatočnej vzdialenosti. Prikryjem ho utierkou a nechám na teplom mieste 1,5 hodiny.
Keď buchty vykysnú, potriem ich rozšľahaným vajíčkom a pečiem ich v rúre vyhriatej na 210 stupňov asi 15 minút.
Buchty sú veľmi mäkké a chutné!