Najlepšie buchty s makom! Zdieľam tajomstvo mojej babky, ako urobiť akékoľvek kysnuté cesto veľmi nadýchané

- Advertisement -

Najúspešnejšie makové buchty! Delím sa s vami o tajomstvo, vďaka ktorému je každé kysnuté cesto veľmi nadýchané
Určite vyskúšajte upiecť tieto makové buchty. Je to neuveriteľne chutné! Toto bude určite váš obľúbený recept! Cesto je dokonalé.

Ingrediencie: 1:
Hladká múka 650 gr.
cukor 80 gr.
sušené droždie 7 g. (čerstvé droždie – 21 g.)
teplé mlieko 300 ml.
2 vajcia
soľ 5 g.
maslo (mäkké) 100 g.
pripravený mak 500 g (250 g na každú časť cesta)

Príprava:
Najprv zmiešame suché prísady, múku s cukrom a droždím.

Prilejte teplé mlieko a vajcia, cesto vymiešajte mixérom do hladka alebo ho môžete urobiť ručne.

- Advertisement -

Po dobrom premiešaní predchádzajúcich surovín pridám soľ a mäkké teplé maslo. Hnetieme aspoň 10 minút.

Potom cesto prikryjem utierkou a nechám ho na teplom mieste 1,5 hodiny.

- Advertisement -

Keď cesto vykysne, posypem ho múkou, ešte trochu rozvaľkám a rozdelím na 2 časti.

Každú časť rozvaľkám na rovnom povrchu na tenkú obdĺžnikovú vrstvu. Na cesto položím mak a zrolujem ho.

Roládu nakrájam na buchty a položím ich na pergamenom vyložený plech v dostatočnej vzdialenosti. Prikryjem ho utierkou a nechám na teplom mieste 1,5 hodiny.

- Advertisement -

Keď buchty vykysnú, potriem ich rozšľahaným vajíčkom a pečiem ich v rúre vyhriatej na 210 stupňov asi 15 minút.

Buchty sú veľmi mäkké a chutné!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články