PÁROČKY V LÍSTKOVOM CESTE
Hotové lístkové cesto je skvelým základom pre rýchle jedlá. Pripravíme si tenké klobásky v tvare brezy. Na tento účel urobíme do cesta priečne rezy s klobásou vo vnútri a výrobok posypeme čiernymi sezamovými semienkami.
Aby sezamové semienka dobre držali a neopadávali, potrieme cesto vajíčkom. Pokrm v tejto podobe naozaj pripomína brezové kmene. Toto občerstvenie sa určite bude páčiť malým deťom a budú mať záujem zúčastniť sa aj na procese prípravy.
Ingrediencie:
- Prílohy: lístkové cesto 400 g
- párky alebo klobásy 6 ks
- Kuracie vajce 1 ks
- Čierne sezamové semienka 1 PL
Príprava:
Pripravte si všetky potrebné ingrediencie na varenie.
Lístkové cesto bez droždia vopred rozmrazíme, kým nie je mäkké, poprášime ho múkou a zľahka rozvaľkáme valčekom. Ak je hotové cesto už tenké, nemusíte ho váľať. Vrstvu cesta nakrájajte na štvorce, ktorých veľkosť bude zodpovedať vašim klobásam alebo párkom.
Tenké klobásy vyberte z fólie a položte ich jednotlivo na okraj každého štvorca cesta.
Cesto a klobásy zrolujte do pevnej rolky. Bočné okraje dobre zovrite rukami, aby nevznikli medzery.
Klobásy položte na plech švom nadol a nožom urobte malé zárezy po celej dĺžke výrobkov. Cesto by malo byť prerezané až po klobásy.
Cesto navrchu potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme čiernym sezamom.
Rúru predhrejte na 180 stupňov, vložte na ňu plech s kúskami a pečte ich ďalších 30 minút. Cesto by malo získať svetlo červenú farbu.
Pokrm nechajte trochu vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!