Tajná zbraň proti závažným ochoreniam! Toto varím raz týždenne a výsledky vidíme okamžite

- Advertisement -

Po tom, ako zistíte, čo všetko dokáže, kuraciu pečeň si pripravíte aj vy! Bude vám stačiť 20 minúť a chutné jedlo sa objaví na stole.

Ukázalo sa, že najlepší spôsob ako si zvýšiť hladinu hemoglobínu v krvi je jesť kuraciu pečeň, pretože obsahuje mnoho železa. Jeden z dôvodov, prečo ľudia s nadváhou nedokážu schudnúť, je aj nedostatok železa v krvi.

Okrem toho, pečeň sa radí medzi nízkokalorické potraviny a 100g pečene predstavuje len 137 kalórií. Preto ak ste na diéte, môžete ju brať ako maškrtu.

куриная печень тушеная

Na čo je užitočná kuracia pečeň?

- Advertisement -

Hoci som tento pokrm nepripravovala často, môj kocúr kuraciu pečeň zbožňoval a nevedel sa jej nabažiť. Mal lesklé fúzy a srsť v perfektnom stave. Bol v skvelej kondícií, plný energie a každý sa ma pýtal aké žrádlo mu dávam.

Medzi ďalšie hodnotné vlastnosti kuracej pečene patrí napríklad jej ľahká stráviteľnosť a rýchle posilnenie organizmu prospešnými látkami. Niet divu, že sa odporúča aj pacientom po operácii, kedy stratili veľa krvi.

черный кот с желтыми глазами фото

Pečeň obsahuje vitamíny A, C, B6, B12 a kyselinu listovú. Okrem toho v sebe má stopové prvky ako meď, zinok, vápnik, mangán, železo a chróm. Bez nich by telo nemohlo fungovať tak, ako by malo!

Je veľmi užitočná na posilnenie kardiovaskulárneho systému. Heparín obsiahnutý v pečeni normalizuje zrážanlivosť krvi a je dobrou prevenciou proti infarktu myokardu. Lyzín je látka, ktorá zabraňuje vzniku aterosklerózy. Pri nedávnej štúdii výskumníci naznačujú, že by mohla mať aj protirakovinové účinky.

- Advertisement -

Tu je návod, ako si rýchlo a chutne pripravíte kuraciu pečeň. Pri výbere pečene uprednostnite hladšiu, pružnejšiu a lesklejšiu. Nikdy nekupujte pečeň so škvrnami, je to dôkaz, že bola dlhú dobu v mrazničke!

Dusená kuracia pečeň na smotane

Ingrediencie (na 2 porcie)

  • 400g kuracej pečene
  • 3 cibule
  • 3-4 lyžice rastlinného oleja
  • 2-4 lyžice kyslej smotany
  • Čierne korenie
  • Soľ
  • Petržlenová vňať (podľa chuti)

Príprava

  1. Cibuľu očistite, umyte a narežte na polovičné kolieska.

- Advertisement -
  1. Pečeň umyte, utrite a narežte na kúsky.

  1. Zahrejte si panvicu, dajte na ňu olej, pridajte cibuľu a smažte 3-4 minútky, za stáleho miešania až dozlatista.

  1. Pridajte pečeň a počas miešania smažte ďalšie 3-4 minúty na silnejšom plameni. Osoľte a okoreňte.

  1. Nezabudnite na 3-4 lyžice kyslej smotany.

  1. Všetko poduste na strednom plameni po dobu 5 minút.

  1. Hotový pokrm môžete ozdobiť napríklad čerstvou petržlenovou vňaťou

Kuracia pečeň by sa po zhotovení mala hneď skonzumovať a nenechávať ju na ďalší deň. Varené jedlo by v žiadnom prípade nemalo chutiť zhorknuto, bolo by to znamenie, ktoré naznačuje zlú kvalitu výrobku.

Podeľte sa týmto článkom s vašimi priateľmi, aby sa aj oni dozvedeli o tejto zdravej potravine!

zdroj: takprosto.cc / russianfood.com

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články